Dennis 1 månad

Dennis 1 månad

Idag är min lilla ögonsten en månad gammal :) Älskar dig!!!


Jag har inte dött eller så, har bara inte tid att sitta vid datorn och skriva. Försöker sova så mycket det går om dagarna då man blir rätt sliten av att ta hand om en liten.

Lördag

Idag har söta Elin varit och hälsat på Dennis och mig. Elin hade köpt en söt, vit döskallet-shirt och ett par snygga byxor till Dennis. Tack igen, Elin :)
Vi satt i soffan och pratade och småtittade på tv. Lite taskigt att jag inte hade något att bjuda på :/ men vi får ta och ses snart igen och fika på Hanssons eller kanske ta en glass på Time en fin och solig dag istället.

Resten av kvällen har jag bara slappat framför tvn, tittat lite på Liar Liar och kramats med Dennis. Micke jobbar eftermiddag så han kommer väl hem om ca 1 timme. Men jag tror nog att jag ska ta och sova. Jag är så himla trött, har inte tagit någon nap idag så jag är lagomt seg just nu. Dennis ligger i soffan och sover redan.

Ska höra med mamma om vi kan hitta på något imorgon. Så trist att sitta hemma själv.. Jag har ju Dennis, men han sover ju mest hela dagarna.
Vi får se vad som händer. Annars tänker jag nog ta och sova hela dagen imorgon, skita i att klä på mig och bara ströva runt hemma i pyjamas.

Nu blir det sängen! God natt!

Kladdigt väder

Idag har det varit rätt fint väder, dock jävligt kvavt, men vi överlevde ändå.
Dennis och jag promenixade med min mamma på centrum. Sprang in på Försäkringskassan och lämnade en lapp och frågade om vad föräldrarpennigen till mig skulle gå på. Jag kommer att få minimun - ca 5400:- , men det är rätt ok ändå + barnbidraget.

Mamma köpte en musikmobil till Dennis säng också, med insekter på. Jättesöt sak. Sedan satte vi oss ner på Hanssons så Dennis fick lite mat i magen, så mamma och jag tog en varsin macka med kyckling och maaaassa vitlök på. Supergott.
Gick sedan och tittade på kläder i något klädstånd. Mamma lånade en slant och köpte sig 3 söta blusar.
Vi gick hem till mamma och satte oss på gräset i skuggan och latade oss.

När jag väl kom hem fick vi främmande. Mickes mamma, pappa, mormor och morfar kom och hälsade på och gav massa presenter till Dennis. Blommor, kläder och gosedjur ^^ tackar tackar!
Så nu ska jag ta och tvätta upp lite kläder så han får ha på sig Kalle Anka-tröjan och något utav byxorna han fick, på sig hem till mina morföräldrar imorgon :)

Oh well.. ha det!

Förlossningsberättelse!

Lite slarvigt skrivet kanske, men det får duga.

Förlossningsberättelse!

 

Söndagen den 29:e juli, var Micke, Thomas (Mickes bror) och jag på kalas hos Ellen och Jezper. Jezper hade fyllt 4 år, men vi firade honom lite senare.
Efter vi ätit tacos så kände jag det där trycket neråt i magen. Inget märkvärdigt alls, tyckte jag, eftersom jag känt det där i flera dagar.
Vi tittade på när Jezper spelade Nalle Puh-spel på sin nya konsol som han fick utav oss tre. Sedan blev det fika.
Klockan blev halv åtta och Micke började bli riktigt trött, så vi åkte hem. Jag satte mig vid datorn och tog det lugnt, chattade runt lite och lyssnade på musik.
Klockan blev allt senare. Ca kl 1.30 började jag gnälla om att min rygg gjorde ont, precis som mensvärk ? fast bak i ryggen.
Jag tog en Alvedon och gjorde mig ordning för sängen och försökte sova. Det började göra ont i magen nu, smärtan kom och gick så jag försökte klocka ?det onda?.
Klockan 2.14 klockade jag den första värken, som höll i ca 38 sekunder. Nästa värk kom kl 2.19, 2.23, 2.30, 2.38 osv.
Jag försökte sova mellan värkarna, men satt och klockade värkarna till klockan blev 4.50 då jag upptäckte att det var blod på pappret när jag var på toa.
Klockan 5.13 ringde jag in till förlossningen och fick prata med en barnmorska som sade att det kunde vara slemproppen som är på väg ?ut?. Jag gick och la mig igen och försökte sova mellan värkarna. Gick på toaletten en gång till för jag kände mig så himla kissnödig, men det kom inget, försökte göra nr. 2 också, men inget kom där heller.
La mig för att sova igen och PLASK, kl 5.35 gick vattnet och jag ringde in till förlossningen igen. Barnmorskan frågade om hur tätt mina värkar kom och hon föreslog att avvakta en stund eftersom jag inte hade en enda värk de 2 minuterarna jag pratade med henne och att jag skulle ta och äta frukost innan vi åker in. Jag väckte då Micke och han såg ut som ett frågetecken när jag talade om att vattnet gått. Jag talade om att han kunde vila en stund till. Jag satt kvar på hans sida av sängen och nu gjorde värkarna onda! Riktigt ont gjorde det.
Klockade några värkar ? kl 6.17 ca 38 sek, kl 6.19 ca 46 sek, sedan kunde jag inte klocka dom längre så jag väckte Micke som slängde sig upp ur sängen och började packa det sista som fattades till BB-väskan.

 

Jag försökte göra av mig lite på toaletten igen och då jäklar gjorde det ont! Jag bad Micke att ringa in till förlossningen och säga till att vi åker nu. Vi var så välkomna så, så Micke fortsatte packa och jag satt där på toaletten och tyckte synd om mig själv. Jag hatar att ha ont! Men jag fick tänka positivt, det är ju en bebis på väg ut snart.

 

Vi tog våra saker och gick ut i bilen, vattnet gick igen när jag kommit ner för trappen, så jag fick sitta med en blöt handduk i trosorna. Stannade på Shell för att tanka, det kändes som om han skulle tanka en båt full med bensin. Det tog sådan himla tid, tyckte jag.
Strax därefter drog Micke gasen i botten. Bilar överallt efter hela vägen in till Gävle. När vi passerat Valbo köpcentrum så började det göra riktigt ont och jag började bli smågrinig. Micke lade sin hand på mitt ben och sa ?Du kan hålla ut, vi är snart framme.? , jag morrade och försökte andas rätt genom varje värk.
Strax före kl 8 så var vi framme, parkerade bilen och det var nu jättejobbigt med värkarna. Det gjorde så ont och jag nästan hyperventilerade, men försökte ta djupa andetag.
Eftersom vi parkerade nere på parkeringen så tog vi oss upp för den hemska trappan, fick en värk när vi nästan var uppe och vattnet gick ännu en gång. Där fick jag gå med dyblöta byxor och tofflor. Fick två värkar till innan vi var inne, en tant gick bakom oss och frågade om vi behövde rullstol, men vi tackade nej. Andra värken så kom hon tillbaka med en rullstol och jag tackade henne så hemskt mycket. Det var så himla skönt att få sitta ner när värkarna kom.

 


Vi kom upp till förlossningen och blev bemötta av en barnmorska och fick ett rum med en gång.
Jag tog av mig de blöta kläderna och fick de där ursnygga trosorna som var ofantligt sköna och en jättebinda/blöja. Försökte tömma kroppen lite i toaletten och fick ta tag i Micke för att klara av en värk.
Lade mig på sängen, blev påkopplad CTG och blev undersökt. Klockan var ca 8.10 då jag blev undersökt och barnmorskan konstaterade att jag var öppen 10 cm redan och frågade hur jag kunde ha stått ut att vara hemma så länge. Vadå, inte var det väl så himla jobbigt, jag hade ju bara haft milda värkar i 2-2½ timma tills vattnet gick.
Barnmorskan gick ut ur rummet och jag bad Micke ta lite bilder innan det var dags att föda barn. Barnmorskan var utanför rummet i ca 30 sek och jag fick en värk då jag vela krysta. Som tur var så kom hon tillbaka och tittade på CTG:n och det var nu dags att åka in på ett förlossningsrum. Hon ropade efter en rullstol som en sköterska kom med.
Barnmorskan rev av CTG:n och jag hoppade ner i rullstolen och vi sprang in på förlossningsrummet.
Kl. 8.14 hade jag lagt mig på sängen och barnmorskan och sköterskan förberedde sig med sina saker och jag fick syrgas till bebis, ingen bedövning eller lustgas fick jag. Bebis fick en sådan elektrod? på huvudet och sedan var det bara att vänta in nästa värk så att jag fick krysta.
Jag bad om vatten och Micke var så snäll och gav mig lite vatten ur ett sugrör.
Efter 5-6 värkar så kom en liten bebis upp på mitt bröst. Det var helt ofattbart, jag har en bebis nu! Micke, barnmorskan och sköterskan skrattade när huvudet tittade ut, jag hade tydligen sprutat fostervatten tvärs över rummet och hela min högra arm var alldeles blöt.

 

Jag frågade vad det var för något kön och jag kände ju pungen när jag tog tag i honom. Det blev en pojk!
Stor var han också med sina 55 cm långa kropp och 4244 g.
Fick gosa lite med slemmig bebis på bröstet och jag tackade Micke för att han var med mig hela tiden.
Våran son ska heta Dennis. Älskar dig så otroligt mycket!


Värkar i ca 6 timmar och låg och krystade i ca 17 min. Det gick fort och bra. Fick en liten spricka och blev sydd.

30 juli, kl 8.31 kom våran Dennis!

30 juli, kl 8.31 kom våran Dennis!

Den 30 juli kl 8.31 kom lilla Dennis till världen <3
Mamma och pappa älskar dig så!

Lägger upp en bild så länge, tar och skriver en annan dag när jag orkar.