Rethosta

Nu är ögondroppar fixade. Blev krångel på apoteket då dom inte fått in något recept ifrån hälsocentralen, så jag fick ta ut mina p-piller och gå in till hälsocentralen och fråga vart receptet tagit vägen. Kärringen som knappade på datorn hittade inget recept som skulle skickas.. Efter några minuter så hittar hon det och säger till en annan kärring att skicka iväg ett recept på ögondroppar till apoteket, så vi gick till apoteket igen. Väl där inne så var det smockat med folk + att jag får världens hostattack och var tvungen att gå ut och hosta av mig. Det kliar som fan i halsen och det gör ont när jag hostar.. Tårarna sprutar och känner mig lite utstirrad. Men det var ju tur att det var så mycket folk före mig, vi hann in till våran tur, annars hade jag fått tagit en ny kölapp. Och när det väl är våran tur att gå fram så ringer pappa.. Fan.. Panik.
Jag får i alla fall Dennis ögondroppar och går hemåt i kylan. Fy fan vad kallt det var! Mina öron dog..

Strax efter att vi kom hem så kom pappa och hälsade på. Dennis fick ett pussel och koppar att leka med i vattnet och till annat skoj. Och av Dennis så fick pappa/morfar en tavla.
Snart får vi nog bokhyllor också. Pappa har två bokhyllor som är efter farmor. De är fina och de får väl vara här tills vi hittat några andra, eller så. Vore ju skönt att få undan Dennis leksaker in till sitt rum som vi då ska ordna. Det är ju saker som ska upp i just bokhyllor som är i hans rum.
 Kul att träffa pappa igen i alla fall. Dock ska han flytta till Taiwan i ca 6 månader, någon gång efter nyår... Suck! Får väl se hur det går, om han får något förlängt visum eller så..

Nu håller vi på med maten, vitlöksmarinerad kyckling och ris. Mums! Jag är superhungrig! Det är Dennis också, för han går och tjatar om att få kaka hela tiden :D

Nej man ska väl ta och göra något så att tiden går lite fortare så man får trycka i sig lite mat ;)
Ikväll blir det brodering och äta godis. Yum yum!
Får se om jag hinner skriva något mer ikväll, annars så skriver jag efter nyår eftersom vi ska sova borta över nyår. Gott nytt år!

Ledsen öga

Eftersom inte Dennis blivit helt ifrån ögoninflamationen efter behandlingen så ringde jag nyss och fick ett nytt recept skickat till apoteket. Den ögonsalvan var starkare och bredare, sa hon. Så vi tar väl en promenad till apoteket vid Sjukhuset om en stund. Micke sover än och det vore ju kul om han följde med, så han får lite friskluft också. Har ju bara varit inne den senaste veckan då vi alla 3 har mått dåligt. Jävla sjukdomar! Nu får det ta och gå över!!

Tänka sig, imorgon är det nyårsafton.. Ett nytt jävla år är påväg in. Jag ska se till att det året blir bäst någonsin. Jag har en del att ta tag i för att det ska fungera.. Tyvärr.

Haha, och vem är det som är så nyfiken på min blogg egentligen? För en timme sedan tittade jag på hur statistiken för denna dag såg ut; 1 pers har kollat min blogg 8 ggr mellan kl 00 inatt till kl 9:30 imorse.
Det är ju lite lustigt faktiskt. Men nog har jag mina aningar om vem det kan vara... Spelar ingen roll i alla fall.


IMORGON FÅR JAG ÄNTLIGEN HÅLLA I MIN KÄRA KAMERA IGEN!!! <3


Dennis sitter på golvet nedanför mig och äter kaka. Han har värsta frillan också :D Håret står rakt upp och åt sidorna. Tur att han inte bryr sig om det :P jag tycker det är sött, så det får vara så tills mössan åker på och trycker ner det ;)

Nu ska vi ta och göra oss i ordning så vi kan behandla Dennis ögon så dom blir bättre!

Laaaateer

Satans kallt ute

Dennis och jag gick ner till stan och mötte upp syster. Dennis sov i vagnen och vi gick mot Donken för att möta Emeli.
Vi käkade och handlade.. Sedan bar vi emot stan igen för att åka buss. Emeli och Sofie skulle åka till Valbo. Dennis och jag missade våran buss så vi fick gå hem i kylan. Frös som fan om öronen.


Ikväll blir det bara slappa. Jag längtar till nyår då vi ska sova borta. Det ska bli mysigt.
Imorgon kommer pappa och hälsar på! Kul!


Känner inte för att skriva just nu, har inget att skriva ändå :P

Ciao

Ingenting

Ingenting händer så jag har inte mycket att skriva om. Rätt meningslöst att ens skriva nu, känns det som. Men men :P

Vi får se vad dagen har att erbjuda. Jag vill ut! Jag vill umgås med någon. Leka?

Dennis ögon är  så mycket bättre nu. Skönt!


Om 3 dagar åker vi till Hofors och sover där över nyår. Nåja, skriver en annan dag. Kanske nästa år.

Så är det

Förbannade förkyldning! Kan den aldrig ge sig? Nu är vi 3 sjuka igen. Det är bara Micke som blir frisk ett tag och sedan blir sjuk igen. Dennis och jag är konstant sjuka. Det suger! Hoppas vi blir friska till nyår, eller i alla fall att vi mår  bättre då!

Julen har varit trevlig. Vi var som sagt i Wij på julafton med min närmsta släkt och på juldagen i Silverdalen med Mickes närmaste släkt.
Båda jularna var kanon. Massa mat, många julklappar att hålla reda på och trevligt folk :) Det kan ju inte bli bättre än så.
Men lite besviken på mig själv att jag glömde kameran. Vi ska hämta den på onsdag då vi ska övernatta hos Mickes föräldrar i Robertsholm. Det ska bli kul. Jag ska försöka hålla mig vaken då :P

Johan och Sanna var hos oss igår. Vi käkade mat från Monroe's, Sanna och jag lekte med Dennis medan Johan donade med datorn och Micke tittade på. Jag nattade Dennis och somnade med honom, typiskt. Men jag kom upp strax före elva ändå och joinade dom en stund och såg på film. Hade så ont i halsen så jag gjorde ordning te innan jag la mig igen.
Det var trevligt med gäster i alla fall :) Vi får ta och åka ner till Stockholm och hälsa på dom någon gång också.

Nu är klockan kvart i nio och Dennis sover än. Han är sjuk och får då faktiskt sova lite längre än vanligt. Han kändes varm när jag klev upp, han kanske har feber..

Ingen pappa blev det igår heller.. Kul.. Men men....... lär ju träffa honom innan han drar iväg till Taiwan igen, om han nu ska åka dit igen.. Har ju en julklapp till honom ifrån Dennis och den vill jag gärna ge honom innan året är slut.

Nej!

Julafton i Wij på självaste julafton och julafton i Silverdalen på juldagen.. Kul, jag glömde kameran i Silverdalen hos Mickes mormor och morfar.. Får se när jag kan hämta den.. Jävla skit!

Jaha!

Det blev inget av att träffa pappa idag.. Tråkigt. Vi ska ses på fredag istället. Hoppas det blir av då bara..

Annars har vi inte gjort så mycket idag, mer än att leka. Dennis och jag drog ner på stan och tog ut ögonsalva till sin ögoninflamation. Så snart lär det vara borta. Stackars liten som är så mycket sjuk, men det är så skönt också att han är så pigg fastän han är sjuk.
Stark kille!

Jag har haft ont i magen hela eftermiddagen och det kommer och går nu med. Jag längtar till julafton! Det är väl därför..

Hörs! Jag ska brodera!!!!

1 dag kvar

En dag kvar till julafton. Jag vill ha julafton NU! Idag!! Men jag får ta och vänta. Denna dag verkar gå fort och det är jättebra!
Förmiddagen har gått fort fastän vi inte har gjort något speciellt.. Sitter nu och väntar på att pappa ska höra av sig, vi ska ses på stan här i Sandviken. Vet inte om Tyr ska vara med också, får höra vad pappa säger sen när han hör av sig.

Dennis ska få ögondroppar mot sin ögoninflamation.

Nu är det dags för mat! Skriver ikväll.

Mycket trevlig helg

Lite kortfattat om helgen dårå :)

I fredags drog jag till Hofors, hem till mamma och Andy. Syskonen var där också OCH Sid :D Det var länge sen jag träffade honom.. Han är iofs sällan hos dom. Sid är alltså Andys son. Han har blivit så stor! Första gången vi träffade honom så var han 6 år och skulle precis fylla 7 år och idag är han 11 år. Shiet!

Jag gjorde i alla fall mig i ordning tills Elin hörde av sig och vela komma och hälsa på. Eftersom hon bor i Vingåker och inte träffat mina "föräldrar" på länge, så vela hon gärna komma och hälsa på medan hon är hemma i Hofors. Elin och Andy var jättebra  vänner förut, sen blev det ju en massa pluggande för Elin och hade sällan tid att hälsa på.
 Men ja, vi satt i köket och pratade om allt och ingenting :P Sedan gick vi till Depå efter kl 22. Där satt vi och väntade och väntade.. Diana var social med oss ett tag, sedan stötte man på en del andra bekanta som man inte träffat eller sett på något år.
 Efter att ID slutat spela, kl 1 så gick vi till Mona-Lisa och hälsa på min bror, Tyr. Där hände det saker... slagsmål tillexempel.. Suck.

Elins föräldrar skjutsade hem oss, det var snällt. Var skönt att slippa gå i kylan + att det var halt ute.
Blev sängen ganska med en gång när jag kom hem till mamma.

Lördag.. Va ut och träffade bror Tyr, gick hem till hans morföräldrar och knallade upp på bruket och tittade innan han skulle åka till sin mor i Storvik.
När han åkt till sin mor så gick jag hem till min mor och tittade på film med mamma, Andy och Sid. Vi tittade på Vi hade i alla fall tur med vädret. Den hade jag aldrig sett tidigare.. Jag vill ju gärna se 2:an så det kändes ju bra att äntligen få se första.

Senare så var det dags att gå ut igen! Elin och jag gick och såg på Julshowen ;) Fy fan vad kul det var! Jag kände mig ivägen av att sitta på golvet framför scenen så det blev lite halvbra bilder ifrån min plats. Men huvudsaken att jag såg något :) bilder är inte så viktigt ändå. Bara kul.

Jag hade köpt en varsin liten blomma till Lotta och Anna, som de fick efter föreställningen. Dock hade jag asbråttom till bussen och jag kastade nästan blommorna i famnen på dom, kändes det som i alla fall.. Förlåt.
Jag hade knappt någon röst då heller.. Jävla skithals. Är tjock som tusan i halsen, men det gör inte ont... vilket är skönt!

På bussen påväg hem så blev det kaos i Storvik.. En massa tjaffs mellan en kille och chaffisen.. Orkar inte skriva allt nu..
Blev sent i sängen hemma, strax efter kl 3 och jag kom hem strax efter kl 00.

Vaknade imorse vid åtta av att Dennis stod upp i sin säng och jämrade sig. Den lilla stackarn har åkt på ögoninflammation, eller något.. Han är röd i ögonen och varar hela tiden. Vi får göra rent hans ögon med ljummet vatten och/eller med något lösning som Micke fick utav sin mor igår när de var och hälsade på.

Oh well.. Jag ska väl ta och busa med Dennis tills han blir trött :) så kan jag sätta mig ner och brodera efter att han somnat! hihi.

Party party

I eftermiddag drar jag till Hofors. Elin och jag ska gå och se Itchy Daze :D Tycker det är trist att inte Lotta kommer att gå, men det är ju pga Mathias.. Kan förstå honom att det inte vore särskilt kul att gå när man precis fått lämnat bandet. Dågge verkar ju ok. Tänkte inte på att han spelat med Räkerna ett tag, hmm, nåja. Hoppas det går bättre för honom då.

Elin och jag ska i alla fall ha jättekul! Vi får se när jag åker. Kommer att sova med syster inatt i alla fall :P she loves it. Haha.
Och imorgon kväll ska Elin och jag gå på julshowen! Oh, vad jag ser fram mot det. Det ska bli ännu roligare! Sista föreställningen också, oooh. Men jag kan tänka mig att de kommer vara helt slut efter att tidigare på dagen har haft en föreställning redan. Efter det så ska jag åka hem till pojkarna i viken igen.
Kanske man ska ta med sig kameran? ;) vi får se.

Nej nu har jag inte tid att skriva mer. Ska vara social med Dennis <3 han vill att jag ska följa med honom till soffan. Vi småtittar på Bamse.

Skriver mer senare i helgen då jag kommit hem igen.

I'm so happy!

Medan Dennis varit på dagis så har jag inte gjort något speciellt alls, bara slappat och sovit på soffan med Tyson i knät. Myskatt.

Efter jag hämtade Dennis på dagis så gick vi till Donken och mötte upp Lotta. Vi tog och käkade lite och pratade strunt ^^
När vi ätit klart så skulle Lotta åka hem, då sprang Dennis och jag in på ICA och handlade. Ringde och väckte Micke halv fyra :P haha, sömntuta. Vi handlade klart vårat och gick emot bussen, orkade inte gå hem i blåsvädret. Mina öron frös!
 När vi kom hem så hjälpe Micke oss in med varorna, eller ja, jag bar in varorna och MIcke tog Dennis och skötväskan, typ :)
Micke tyckte att jag var duktig som hunnit med promenad, Lotta och handla på 2 timmar :) Jaha, tänkte jag.. Sen när vi fått andas ut lite och värmt oss så bad Micke mig att titta på byrån i sovrummet. Där stod ett paket! Meh, jag fyllde ju år igår.. Vad är det här nu då?
Dennis fick öppna det, det tyckte han var kul. Jag tappade nästan andan när jag såg att det stod Sony.. Micke hade köpt mig en systemkamera! Så som jag har längtat och behöver en ny kamera! Oj vad glad jag blev :) En stor puss och kram på älskade Micke! Tack o tack o tack! Han tycker att jag varit duktig och skött mig bra så jag förtjänade äntligen en systemkamera. <3 <3 <3 <3






Nu står Dennis på kartongen som kameran låg i och ritar i mitt  block här vid datorn. Micke är på stan och köper minneskort till kameran och batteriet ligger på laddning ;) Ikväll ska jag tamejtusan testa kameran!! Iiiiih :D
Ni anar inte hur mycket det kliar i mina fingrar just nu. Hehe.

Jaha, nu ligger Dennis under bordet med blocket och pennan i högsta hugg och ber mig rita en anka :) men jag HAR faktiskt ritat en anka redan, NEJ två tillochmed!! Han är galen :)

Snart kommer Micke och då ska jag börja med maten också.
I högtalarna hörs Epica <3

My day

Jao, då var man ett år äldre igen. Hehe.. Det känns inget, kan jag säga, men det inser man väl kanske inte förän om några dagar. Inte för att jag är speciellt rädd för att bli äldre, det är ju bara en ålder.. Så länge man har barnasinnet kvar så är man evigt ung :) eller hur?!

Medan Dennis var på dagis och Micke sov så passade jag på att tvätta, diska, göra rent i köket, duscha och göra mig någorlunda fin i alla fall. Micke fick dammsuga medan jag plaskade runt i slasket påväg till dagis för att hämta Dennis.
Arne och Harriet, Mickes morföräldrar, kom först. De är alltid först ;) Jag kunde inte bjuda dom på fika med en gång för Micke var på affären och handlade hem fikabröd. Vi väntade in Mickes föräldrar, bror Thomas och Jezper innan vi bjöd på fika, mouhahaha! Efter fikat så blev det full fart på Dennis och Jeppe. De lekte nog med alla Dennis leksaker, allt låg på golvet! Jeppe gillade motorcykeln, så den körde han runt och väsnades med. De lekte och de lekte.. Till slut så åkte allihopa hem och det blev äntligen lite lugn och ro. Vi började göra ordning mat och då plingade det på dörren. Det var syster, mormor och morfar som kom :) De fick fika ifred medan vi tre åt mat, sedan var det någon som behövdes badas. Gud så svettig han var efter allt busande med Jeppe! Haha. Han hade ludd i armvecken och på halsen efter tröjan, så mycket svettades han.

Efter badet så mös Dennis med gammelmorfar. Gammelmorfar drog försiktigt ett hörn av badlakanet runt i Dennis ansikte, på halsen, på bröster och på magen. Dennis såg verkligen ut att njuta utav det. Sköning :)
 Men hörrni, min mormor är för go, hon diskade efter oss <3 det gör hon typ alltid efter vi haft kalas. Hon är allt bra snäll!
När de sedan åkt hem så tog vi det lugnt i soffan och började småtitta på Charterfeber. Micke lade Dennis då det började men kom snart ut igen, han kände sig stressad av att ligga ner såhär strax före han skulle iväg till jobbet, vilket jag kan förstå. Jag la mig ner bredvid Dennis, som verkade hur pigg som helst, men ändå låg still.. Det tog inte lång tid förän han vände sin rygg emot mig och somnade. Jag höll mig nästan helt vaken :P Micke kom in och sade hej då innan han skulle till jobbet. Så här sitter jag nu, nyss laddat upp bilder på bilddagboken.se och skriver här. Jag ska ta mig en chokladbit, svartvinbärsdryck och brodera vidare på min tomtemor.

Det har varit en bra dag idag! Grattis på mig!
Dock är jag lite sur för att pappa inte har hört av sig.....

Happy birthday to me

Det gick bra hos ögondoktorn. Det såg så fint ut på Dennis ögon, så jag behövde inte oroa mig. Men skulle det komma upp något så skulle jag höra av mig. Det kändes skönt att höra, vill ju helst slippa att han också blir skelögd. Men det är ju tur att det går att operera om det skulle bli så.

Vi drog oss ner till stan och kikade. Jag hatar försäljare som står helt öppet och frågar folk om vad de har för abonemang/kontantkort!!!!!!! En lång, smal, ljushårig, SKÅNSK kille försökte som fan med mig med att byta till 3. Fan fan fan fan fan! tänkte jag, jag har så jävla svårt att säga nej med en gång! Jag hatar abonemang och är så jävla nöjd med Comviq kontant. Till slut fick jag säga ifrån, fast på ett snällt sätt.. Skit, jag är så dålig på det där.
 Vi delade på en macka, Dennis och jag innan vi gick vidare och köpte kläder till honom. Han fick en blå tröja, en röd t-shirt med Musse Pigg på och ett par svarta mjukisbyxor. Sedan spanade jag efter stövlarna som jag hittade på nätet, men dom fanns bara på Skopunkten, vilket inte finns häromkring! Surt!!! Men jag hittade ett par andra, som jag velat ha från allra första gången då Sofie och jag var in till Valbo en gång. Yeah! Dom var på REA.
Träffade på Lars, min morbror, strax innan jag gjorde mitt fynd. Vi följde sedan med honom hem för att leka med Noel. Blev bjudna på mat och lekte en massor och tittade på Dr Mugg. Höhö, skitkul!
Bilder från dagen finns på bilddagboken :)

När vi kom hem så tittade jag lite smått på Singing Bee och Dennis dansade och hade sig. Han älskar verkligen musik och Singing Bee är kul, tycker jag. Har dock inte sett så många avsnitt, 2-3 st kanske. Har sällan tid att titta på ett helt program :P Började titta på SOS Familj också, men Dennis skulle läggas och Micke gjorde sig klar inför nattskiftet, så han kunde inte lägga Dennis. Och som vanligt så somnade jag med Dennis :D vaknade halv tolv av att jag desperat tittade efter vad klockan var.. Hua.. Jag som skulle brodera! Jäääla skiiit asså :P blir alltid sådär!


Ja, klockan är nu halv ett och jag FYLLER år idag!! Hela 22 år. Wow!
Blir städa och tvätta imorgon förmiddag innan folket kommer, vilka det nu är som kommer. Lär nog bli Dennis farmor och farfar, Mickes föräldrar + hans mormor och morfar och kanske min mormor och morfar. Mamma jobbar, men syster kommer nog.
Äsch, vi får se vilka som kommer! Spelar inte så stor roll nu när man blivit äldre. Vi kommer i alla fall ses allihopa om en vecka, på julafton.

Nej nu är klockan sent, dags för sängen!

Tisdag

Upp kl 7:15, jag kom upp som ett skott, dock var Dennis svårväckt som vanligt. Micke hade nästan nyss kommit hem när min klocka ringde, så jag vela inte höja rösten alldeles för mycket när jag väckte Dennis. Lite småjobbigt att väcka någon och samtidigt inte försöka väcka den andre som precis somnat. Men det gick bra.

När jag lämnade Dennis på dagis så blev han så ledsen. Usch, det gör ont i mammahjärtat när han blir ledsen när jag ska gå. Dock händer det inte så ofta, men nu har han ju varit med mig sedan i onsdags förra veckan och blivit så mammig av sig. Han pep ju så fort jag gick iväg hemma hos mamma och Andy också..

Nu ska jag göra frukost och göra mig i ordning innan jag ska hämta Dennis kl 12 och sedan hoppa på bussen till Gävle.

Hörs sen då.

3 is gone

Jag har skött mig bra, tycker jag. Nu är 3 st borta, kan man säga. Eller ja, 2½ st. Fortsättning följer!


Sofie kom hem till oss idag. Dock sov Dennis när Sofie kom, så vi gick aldrig ut och åkte någon pulka :/ trist. Vid halv tre så plingade min mobil till och visade mig att vi skulle på lucia på dagis kl 15. Det hade jag glömt! Dock var det de älsta barnen på dagis som skulle lussa, så vi struntade i att gå, Dennis hade ju ändå så nyss vaknat.

Sofie, Dennis och jag gick till Coop och handlade, Micke skulle ta och vila lite under tiden och glo på film, sa han. När vi kom hem så satt Han där, jag minns inte hans namn, så jag kallar honom Han bara. Det var ju lustigt, Micke som skulle ta det lugnt medan vi var borta :P hehe.
 Jag gjorde ordning lite mat, pommes och korv, Han åkte hem och vi åt. Mums mums. Dennis gillade det! Oj så han åt :) han åt tillochmed utav Mickes mat, i alla fall mer korv.
Det blev  dags för sängen för Dennis och jag följde med honom in till sovrummet och vi somnade rätt fort efter att Dennis var klar med vällingen. Syster sms:ade mig att hon skulle åka hem, kvart över åtta och efter det så somnade jag på riktigt.
Micke kom in och väckte mig innan han skulle åka till jobbet. Hmm, jag kände mig helt borta. Ska jag gå och lägga mig, eller vad ska jag göra? Jag hade ju planerat att brodera ikväll igen. Så vi sade hej då och jag gjorde rent i kattlådan.. Satte mig vid datorn och gjorde upp en grej, skönt. Nu är det dags att brodera lite. Klockan är ju bara tio, jag hinner brodera lite innan sängen kallar på mig.


Imorgon ska Dennis till ögondoktorn på rutinkoll. Jag vill att han ska till ögondoktorn och hälsa på eftersom både min mamma och jag varit vindögda och brytningsfel, även Micke har dålig syn och bär linser + andra synfel bland nära släktingar. Men förra gången vi var dit, i våras, så var det inga problem alls. Han var översynt som de flesta barn i hans ålder var. Får se vad ögondoktorn säger imorgon då.
Tror att vi ska dra ner på stan efteråt och prova lite skor ;) Jag vill ha ett par stövlar till jul. Vara lite julfin sådär, i alla fall när vi anländer och åker. Hehe.

Elin och jag har i alla fall en varsin biljett till julshowen nu! Lördag kl 20 blir det. Sista föreställningen :) Fyfan vad kul det ska bli! Och fredag, dagen innan, så ska vi gå ut tillsammans :) Det var så länge sedan Elin och jag gjorde något tillsammans, själva. Hon blir ju hemma i Hofors i 3 veckor! Vi ska försöka umgås så mycket det bara går medan hon är i närheten liksom.

Oh well, nu ska jag brodera! :D Ciao!

Måndag

Idag är det MÅNDAG. Ingen speciell dag för oss, dvs :) Syster kommer hit om nån timme, då ska vi ut och åka pulka!
Posten och reklamen damp ner i brevinkastet precis och vi fick ett julkort ifrån Liam och Malin! Vad fint det var!!! Jag har också velat skickat julkort i år, men det är ont om pengar. Pengarna har gått åt alla julklappar. Men vi önskar er ALLA en god jul ändå :)

Dennis sitter i mitt knä och ritar i blocket och låter som en häst. Han vill att jag ska rita en häst, förstår ni. Jaha, nu ritar han på min arm också. Haha.

Innan Sofie kommer så ska jag dammsuga och diska. Så jag hoppas Dennis somnar snart så att jag kan sätta igång.

På fredag ska Elin och jag på Depå i alla fall :) Det ser jag fram emot! Sedan Julshow på lördag ;) det kan inte bli bättre än så!

Söndag morgon

Blev lite sovmorgon idag med, vi sov till kl 8. Yeah! Men inte Micke, han var tvungen att jobba. Vet inte när han får sluta idag, beror helt på hur det går för dom på jobbet.
Förkylda är vi allihopa.. Trist. Men bara vi är friska fram till jul, så är det väl ok.

Undrar vad vi ska ta och göra idag då.. Jag vill ut och åka pulka. Men jag känner inte till några bra backar i Sandviken..
Eller ja, det skulle vara borta vid kullarna vid skolan och Coop. Det är ju en bit att gå, då får jag nog ta med vagnen också. Tror inte Dennis kommer sitta still i pulkan efter hela den vägen.

På fredag tror jag att Elin och jag ska gå på Depå och se Itchy Daze. Tråkigt som FAN att Mathias har fått lämna bandet :( Skönt att gå på Depå utan att DJ'en spelar en massa "dunka dunka". Man måste ju passa på då. hehe.
Och på lördag ska Elin och jag gå på julshowen :) troligen. Annars går jag själv. Hon skulle tatuera sig, dumma henne. Orättvist.

Nej nu ska jag kramas med Dennis och sen äta frukost. Risgrynsgröt, kanel, socker och mjölk <3 Dock inte Dennis, han får röd rådnad runt munnen när han äter kanel.. Tråkigt om han vore allergisk, vi ska titta upp det där, så Dennis får äta barngröt ;) Han klagar inte, allt går in i den där munnen. Hehe.

Later!!

Dagarna i Hofors

Vi drog som sagt till Hofors i torsdags och fixade ett gäng julklappar :P v i mötte sedan upp mamma/mormor och Andy vid Prix och gick till Hanssons och fikade. Eller ja, mamma och Andy fikade och Dennis & jag åt mat. Bak.potatis med kycklingröra <3 fy fan vad gott det är! Hanssons har riktigt bra mat. Dennis fick pannkaka, sylt och glass :)
Mormor kom till Hofors också. Skoj. Vi gick runt på tomtekväll precis när de öppnade, kl 14. Det var väl som vanligt, inget speciellt och väldigt lite.. Ändå så blev vi kvar till kvart i fem. Mamma och Andy gick hem strax före klockan fyra, mormor och jag gick och handlade lite saker som behövdes fyllas på i skåpen hemma. Mötte morfar och handlade lite till. Då ringde mamma mig och frågade om Dennis och jag vela sova över. Ja tack! :)
Så himla skönt att få slippa åka buss!

Dennis somnade strax före kl 21 den kvällen. Jag höll mamma sällskap framför tvn, åt munk och Skruvar innan hon skulle iväg till jobbet. Andy hade satt upp sig till en raid, så han satt nere och spelade.
Efter att mamma åkte till jobbet så orkade jag bara sitta uppe, knappt, en timme till. Sms:ade god natt till Micke och slocknade med en gång.

På fredag morgon gjorde jag ordning frukost till Dennis och mig. Mamma och Andy sov än så vi hade i nästan hela radhuset för oss själva. Fy fan vad härligt! Need på att bo i radhus!
Vid halv elva så drog Dennis och jag upp till Hanssons och tog en fika med Lotta och Douglas :) länge sen vi träffades nu!
Ett par bort längre bort satt Malin och Liam ;) Dennis kände igen dom och skrek emot dom med munnen full med lussebulle. Tokunge.
 Efter fikat så blev det full fart på Hanssons.. Douglas och Dennis sprang runt, runt, runt, runt och runt. Sedan kom Liam och vela vara med också :)

När vi sagt hej då till föräldrar och barn så gick vi hem och höll Andy sällskap, eller Dennis somnade i hans famn och var lite off.
Jag gjorde ordning mat till Dennis vid två-tre och då åkte snälla Andy till Prix och köpte en pulka :) Så efter maten gick vi ut och åkte pulka. Gud vad kul det var :) synd att jag inte hade täckbyxorna bara.
Vi kastade snöbollar också. Dennis tyckte det var skitkul och garvade varje gång Andy kastade och bollen exploderade emot klätterställningen. Haha.

Vi åkte hem senare på kvällen och somnade tidigt. Vi la oss redan kl 20. Skönt! Nu är jag utvilad.

Jaha..

Dagis kunde Dennis glömma idag. Han hade lite feber igår efter dagis och fick alltså inte vara på dagis idag, man måste ha en feberfri dag emellan. Inte visste väl jag det. Jag blev nästan arg när dom pratade med mig. Hur fan ska jag kunna veta det? Visst, dom menade inget illa, men snälla! Man kan inte veta allt.
Vi fick alltså gå hem på en gång. Jag som tänkte diska medan Dennis var på dagis. Det ser förjävligt ut.
Just nu känner jag inte för att åka till Hofors på Tomtekväll heller. Men vi MÅSTE till Hofors! Eller nej, det kan vi fixa i Sandviken också, men jag orkar inte med Sandviken. Det suger, det är så trist. Känner fortfarande ingen härifrån. Flytta tillbaka till Hofors - Ja tack!

Nu ska Dennis få leka av sig lite :)

Sovit över ;)

Idag är det Tomtekväll på Hofors. Jag ringde Lotta och frågade om hon & barnen vela gå med oss. Det ville hon :) Länge sen vi sågs nu!
Först skulle hon på lucia på dagis, så Dennis och jag blir själva en timme efter vi anlänt i Hofors.

Gud, jag är så trött. Skynda med frukosten nu och springa till dagis, vi kommer bli lite sena pga att jag inte steg upp när mobillarmet ringde.

Herrrrrå

Senare

Whaa! Tomtekväll imorgon i Hofors. Någon därifrån som ska gå och vill gå tillsammans och titta, kanske?
Dennis skulle älska att åka släde efter renarna :) Det tror jag! Han som älskar djur, liksom. Och titta på tomten :) Ooh, vad spännande!
Väntar på att mamma ska höra av sig om hon ska gå eller om hon ska jobba, eller hur hon nu kommer göra. Vi får se :) Dennis och jag ska i alla fall till Hofors imorgon, så vi kommer titta igenom bruket i alla fall.

Konstig personal på AMS

Yes, AMS vare ja.. Jävla skitställe, det där. Ingenting nytt fick man höra. Det var det gamla vanliga; De skickar ut en handlingsplan, jag ska vara noga med datum och tid när det gäller redovisningarna varje månad, söka jobb, gå på deras aktiviteter då och då, osv osv osv osv osv.. Bla bla. Det gamla vanliga, som sagt. AMS har inte förändrats ett dugg sedan jag var där sist, alltså för snart 2 år sedan. Handläggaren sa dock att hemsidan har ändrats mer sen dess. HAHAHAHAH Bullshit, säger jag bara. Den ser likadan ut som då, kanske något ny länk här och där att klicka på.

Jag fick i alla fall vänta ett tag på att få träffa någon handläggare. Den människa jag skulle träffa blev akut jättesjuk imorse och sjukskrev sig. Jag satt och väntade i 20 minuter på att en utav AMS personal sprang som en yr höna och letade på den som skulle ersätta min handläggare.
Till slut så kommer chefen på AMS ut och skakar hand med mig och leder mig in till ett rum där en oförberedd, livrädd gubbe satt på sitt kontor. Han tog i alla fall emot mig med ett leende och han kom snabbt igång med att visa mig runt på hemsidan. Suck! Han var ganska lustig. Yrade ut i korridoren och letade efter ett block för att anteckna om vad vi pratade om.
 Den kvinnliga chefen verkade skum, är hon Sandvikare? Hon sa till den stackars gubben att jag inte var farlig och att jag inte bits något hårt. Va? tänkte jag.. Vad fan snackar hon om? Säger hon så pga mitt utseende, eller vad?
Det var ju ganska roligt, men de verkar själva helt efterbliva.

HAHA.

Massa egentid

Efter dagis så gick Dennis och jag till Coop för att handla, såklart så fick jag inte med mig allt som skulle handlas, så vi gick tillbaka efter någon timme. Dennis tyckte nog det var lite lustigt att vi var på affären två gånger samma dag :P
Började med maten nästan med en gång när vi kom hem, åt mat och tog det lugnt på soffan och såg på tv. Poff, så somnade Dennis i mitt knä. Eftersom vi nyss ätit mat så fick han ingen välling. Det blev en hel timme tidigare än vanligt :) Härligt. Nu har jag tid över för annat.
Ska slänga mig i duschen, så slipper jag göra det imorgon och stressa. Ska till AMS kl 10 imorgon, så jag funderar på att ta bussen direkt efter jag lämnat Dennis på dagis. Vi får se hur jag gör.

Jag ska väl ta och slänga mig in i duschen och brodera lite senare kanske.
Egentid ^^

Trött och yr

Jag nämnde inte i tidigare inlägg att jag vaknade och var helt yr i skallen. Det var jobbigt att gå till dagis och det snurrade även när jag kom hem. Tog mig en bit Mars och gick och la mig, jag som egentligen skulle göra mig ordning och dra iväg att fixa lite saker. Men men.. Det känns lite bättre nu i alla fall, men inte mycket. Känner mig tung i huvudet.

Blev väckt utav att Jehovas plingade på dörren, jag öppnade inte. Och så såg jag att vi fått julkort utav söta Elin och hennes katt =) Tack!

Nu tar jag fram chipspåsen och min Snickers och glor på tv tills jag ska hämta Dennis. Hehe, jaaa det tänker jag faktiskt göra :D

Ännu en dag

Jag vaknade av att Dennis stod upp i sin säng och gnällde, troligen vela han att mamma skulle vakna och bära upp honom :) Klockan var strax före kl 7. Skitbra! Jag ställer alltid klockan på 7:15. Han är duktig som håller tiderna :)

Har nyss kommit hem, har lämnat Dennis på dagis och han såg så nyfiken ut när de andra barnen lekte, men han vela inte släppa greppet om min hals. När jag sa hej då så fick jag en kram, sen gick han runt och tittade i köket om det fanns några barn där.
Det är så kul att det går bra att vara på dagis.

Som ni kanske läst så har jag ju snackat en del om ett par jävla stövlar :P Tänkte jag skulle ta och lägga upp en bild på ett par som jag hittade. Det andra paret hittar jag inte längre, men jag har fastnat för precis dom här!!
Jag är kär! 299:- på REA från Skopunkten. Me want on X-maaastdääj. Om de blir mina så ska det bli mina finskor :) Att ha när jag är ute och är fin :) vilket aldrig händer! Någon som vill gå ut och ha lite kul någon dag/kväll?



I alla fall, de är läckra som fan tycker jag! Jag struntar i om ni tycker dom är fula, or whatever :P

Någon som vill gå och se Itchy Daze med mig den 19:de? Lotta ska inte gå pga Mathias :( snyft! Det är så tråkigt, det som har hänt. Men, ska jag gå och se ID på Depå då så lär jag fixa sovplats också. Det går ju inga bussar till Sandviken efter kl 2, sista bussen går kl 00:55
Sen så ska jag ju troligen gå på Julshowen den 20:de också, sista föreställningen :/ Då ska jag ta och åka hem efter föreställningen, jag tror inte jag pallar att sova borta 2 nätter utan Dennis eller Micke.

Min älskade syster fyller år idag! Hon blir hela 17 år gammal. Grattis syster! Hon är hemma från skolan idag, så vi åker inte till Hofors och grattar henne något idag, det får vi ta och göra om 2 veckor, på julafton.
Om 8 dagar fyller jag 22, 7 dagar senare är det julafton, 7 dagar senare ändå är det nyårsafton. Bla bla bla. Hehe

Nu ska jag sätta lite fart. Hoppa in i duschen och dra in till Hofors och fixa lite saker ;)

Klapparna inslagna

Idag har vi inte gjort så mycket. Mest lekt och sprungit runt inne. Det har varit lite kinkigt eftersom Dennis varit så röd i rumpan idag, så det var nog tur att vi inte gick ut. Kan inte vara skönt att bli kall om rumpan om det fortfarande är rött och svider.

Jag har hittat två par stövlar jag skulle kunna tänka mig att ha, faktiskt. Klacken är ca 3 cm och högre än så får det inte vara, då bryter jag fötterna och ser ut som en 2 meter lång kossa, typ.

Dennis somnade kl 21 och det är lagom tid, dock en timme senare än vanligt, men det gör inget. Efter att han somnade så slog jag in julklapparna. Kul. Men de ser hemska ut :P Det får dom leva med, det är innehållet som räknas ;) eller hur? hehe.
Har dock ett paket kvar som ligger på bordet, men jag måste hitta på något kul att lägga det i. Höhö. Spännande!

Imorgon fyller syster år <3 Hela 17 bast! Jisses, vad tiden går!
Om hon mår bättre imorgon så åker Dennis och jag till Hofors och grattar henne. Micke kommer jobba eftermiddag så han kan inte vara med.

Sen då.. Micke kommer hem snart i alla fall :) Han lär vara trött, stackarn.
Nåja! Ska zappa runt lite på tvn nu.

G'nite!

Igen då

Äsch, jag kan skriva lite till.
Det var ju lite kul inne i Kupolen. Det sista vi gjorde var att springa in på JC och tittade efter en top som jag vela ha på julafton, men hittade ingen.. Sedan såg jag en klänning jag vela ha.. Eller, det är ingen klänning heller, det är väl en lång top.. Jag har ingen koll på mode och vad klädersplaggen heter, what so ever.. Jag såg att den manliga expeditern börjar stänga och jag får panik. Jag hinner inte prova den eller något, rusar fram till kassan och Micke betalar för den och vi skyndar oss ut. Känns ju dumt att hasa oss ut när vi är själva i butiken och killen står och väntar på att få stänga butiken. Haha.
När vi kom hem få provade jag den och den satt som smör ;) får se om jag blir någe julfin. Not. Jag kommer vara lika svart som alltid. Jag kan tänka mig att ha mer färgglada kläder, men jag är så otroligt dålig på att komdinera färger och är väldigt petig med det. Jag vill inte se för modern ut heller, för det är liksom inte jag!
 Hmm, jag vill kunna sätta upp mitt hår på något fint sätt i jul. Jag är sämst på sånt. Sämst på att sminka och fixa håret. Blä. Vi får se hur jag gör och kommer se ut. urk! hehe.
Och en till sak :P Jag blev faktiskt sugen på att skaffa mig ett par stövlar, alltså såna där som alla har, med klack. HÖHÖ!!!! Jag kommer väl se ut att vara 2 meter lång i såna och jag vet att jag inte kan gå i såna. Jag provade klackskor med syrran för 2 år sedan och jag såg skitnödig ut, sa Sofie.
Och som sagt, det är inte jag! Men ja.. hmm. svårt :P

Jag ska slå igång Mora Träsk på DVD och dansa och sjunga med Dennis så att han kan somna och få ordning i köket.

Klapphelg.

Har haft datorn avstängd under hela helgen. Skönt att låta dumburken vara avslagen ibland. Jag har ändå så inte haft tid att sitta här, hela helgen har gått ut på att handla julklappar.
I lördags lämnade vi Dennis hos farmor och vovvarna, sedan drog Micke och jag in till Borlänge. Där var vi i ca 5 timmar. Vi hittade några utav julklapparna, åkte hem och slog in klapparna och sov.
Upp på lördag och åkte in till Valbo och köpte resten av julklapparna. Så nu är vi färdiga med dom! Så jäkla skönt! Vi hämtade Dennis hos farmor och farfar mot kvällen och det var så skönt att komma hem igen med Dennis. Det är så tomt när inte Dennis är hemma.
Jag som skulle slå in alla klappar när Dennis somnat, men inte fan orkade jag kliva upp och sitta uppe när klockan är efter tolv på natten. Så ikväll när Dennis somnat så ska jag slå in julklapparna i lugn och ro tills Micke kommer hem.

Dennis och Jezper hade bakat pepparkakor i lördags och D hade såklart ätit en massa deg så han sket illa och var superröd i rumpan. Det är han än idag... Så igår var det inte lätt för honom att somna/sova. Somna gjorde han, men det var svårt att hålla sig sovande. Kl 00:00 somnade och sov resten av natten ut och upp kl 7.
Nu på förmiddagen har vi inte gjort så mycket. Jag tänkte vi skulle gå ut och leka men jag får knappt röra gossen, han bara gnäller och vill ingenting annat än att gå runt och leka själv, så han får väl göra det då.
 Stackars Micke då, han klev upp i tid för att jobba dagtid, kommer till jobbet och får reda på att han ska jobba eftermiddag idag.. De hade glömt att ringa och informera honom om det, så han blev kvar på jobbet och får jobba dubbelt idag. Typiskt. Men men, sånt som händer ibland.

Ska väl leka med Dennis nu :) Han springer efter Nemi och gapskrattar.

Rolig dag

Idag har vi lekt järnet med Liam och Malin :D
Vi mötte dom ute, lekte lite i en lekpark, ramla de i snön och hade oss. Gick in och tog oss lite fika, busade mera tills Micke kom hem. Dennis var jättetrött och fick sova i ca 15 min, oj vad arg han var när han var tvungen att vakna. Liam var också arg för något, riktigt vad visste vi inte, men till slut så gav dom sig båda och allt var lugnt igen :) Micke gjorde ordning mat och vi mumsade i oss ett lass. Liam åt bra i alla fall :) två portioner var det va?
Tänk att det är så svårt för barn att dela med sig av sina saker. Hehe, Dennis låter så rolig när han berättar att han inte vill något. Han låter som en hundvalp, han gnäller och det är nästan identiskt likt en hundvalp.

Efter att Liam och Malin gått så blev det lite mera bus, på med pyjamasen och borsta tänderna. Kort därefter blev det välling och gossen somnade kl 20. Duktig kille.

Vill bara tacka igen för en trevlig dag :) hoppas vi ses snart igen! Rätt snart också.


Imorgon ska Micke och jag åka till Kupolen och handla julklappar. Dennis får vara hos farmor och farfar då, Jezper kommer senare på kvällen också, så då lär det bli mera bus och lek.

Det är dags för sängen strax, jag är så trött och klockan är tjugo i tio.

Trött

Vad trött jag har varit idag. Sov som sagt i ca 40 min innan jag skulle hämta Dennis på dagis, tog det lite lugnt på soffan medan Dennis satt snällt på golvet och lekte och vid halv nio ikväll så lade jag mig med honom i sängen och somnade. Det var inte bra, jag somnade 10 minuter innan jag skulle iväg till tvättstugan. Shiet!
Micke kom in och väckte mig halv tio och jag gick direkt till tvättstugan. Hehe, så det kan gå. Funderar på att sätta mig ner i soffan och brodera lite, ta fram lite choklad också kanske :) Mums.

Imorgon ska vi leka med Liam och Malin :) Min MSN är cp så jag kunde inte skriva nå mer till dig, Malin! Morr! Du har nog hunnit iväg till Sandviken, men vi ses imorgon vid ett i alla fall. LEKA!

Nåväl, jag ska ta och hitta på något annat nu tills jag ska iväg till tvättstugan igen.
Tjipp

kl 15

Efter att jag lämnade Dennis på dagis så har jag diskat lite och slappat på soffan. Jag somnade, som tur var så var jag smart nog till att sätta på alarmet. Det var skönt att få lite extra sömn, så kanske man kan brodera lite ikväll. Det har liksom inte blivit av att jag broderat på länge nu..
Jag klev i alla fall upp i tid för att gå och hämta Dennis på dagis. Vi tittade på snön och tog det lugnt på vägen hem.
Jag tog fram pepparkakorna och ställde fram mjölk så att vi kunde fika. Gott var det! För gott! Jag åt 4 pepparkakor och nu har jag ont i magen.. Jäkla skit.
Dennis tog den brända hästen som jag skulle kasta, han åt upp mer än hälften utav den. toker! Det kunde inte varit gott.

Nu tittar vi på Lazy Town på Playhouse Disney. Ska sätta mig bredvid honom ett tag och vila magen, sen ska vi leka :)

Jag ser det snöar

Nu var det över ett dygn sedan jag skrev sist. Vi har ändå inte gjort något speciellt sen sist :P

Micke åkte till jobbet imorse, han verkar piggare. Han har haft en jobbig helg med konstig sjuka. Stackars babe.
Dennis och jag sov över imorse, vi vaknade kl 8 och Dennis börjar på dagis kl 8:30, Fick ringa och tala om att vi kommer så snart som möjligt.
Vi kommer till dagis kl 9:40, det tog lite tid att gå till dagis då Dennis hellre vela gå i snön. Dennis och 3 andra barn skulle ut och åka pulka när vi kom fram, så jag behövde inte klä av honom ytterkläderna. Jag följde med dom ut och sa hej då, och vilket gnäll det blev på Dennis. Gunilla lyfte upp honom och gick iväg, jag hörde honom gnälla en bit ifrån dagis. Usch, det är inte kul när ens barn inte vill att man ska lämna dom på dagis. Men det gick nog bra, han är ju nyfiken på snön + att det är kul att åka pulka. Trist bara att det är plusgrader ute, det lär ju bli lagomt slaskigt i eftermiddag, som Micke också sa.

Jag ska ta och diska lite nu och sen börja på min tomtebrodering. Kanske ta och stryka nallen och sätta upp den :) vi får se.

Hej och hå

Drog in till Gävle vid tolv, besöket var över efter ca 15 min.. Jippie. Jag knallade ner till SOS-kiosken och åt en hamburgare medan jag väntade på bussen. Gott vare!

Köpte hem lite risgrynsgröt. Gud vad vi ska smaska tomtegröt några mornar framöver :) Dennis gillar det också.
Mmmm, kanel och socker.
Vi har ritat också. Köpte hem ett ritblock till gossen så han slipper rita slut på vårat anteckningsblock.

Rotade fram någon julstake ur källaren har jag också gjort. Så nu blev det mer julmys i köket i alla fall :)
Sen har det inte hänt något mer idag..

Jag ska ragga upp någon lekkamrat till Dennis tills på fredag :) Någon som vill leka?

Dagisfotot är här!

Dagisfotona kom som sagt idag med posten :) Gud vad fin han är på korten! Jag fick även "klass"fotot ifrån Anna-Karin på dagis. Alla var jättefina på det stora fotot.
Jag tror jag springer runt på stan, antingen i Gävle eller här i Sandviken i jakt efter ramar :)



<3

Snöblandat regn

Jaha, här sitter jag och laddar upp bilder på BDB och så får jag meddelandet "Vi är strax tillbaka". Jag hoppas verkligen att alla bilder hann bli uppladdade innan de började krångla.

Men i alla fall, jag har nyss lämnat Dennis på dagis, kl 10. Jag ska till Gävle sjukhus (igen) kl 13 så jag ändrade tiden för idag. Micke är hemma från jobbet idag igen :( stackarn. Han hämtar i alla fall Dennis på dagis vid tre så slipper jag stressa hem från sjukhuset.
Jag funderar på om jag ska ta och åka ner på stan efter Gävle, köpa mer garn och köpa hem lite risgrynsgröt. Gott med risgrynsgröt!

Igår följde Andy med mig till AMS. Han fick hålla koll på Dennis medan jag satt vid datorn där och svarade på en massa frågor. På onsdag, nästa vecka, så ska jag dit på möte.
Efter AMS så gick vi till Monroes och åt pizza och hamburgare. Mumsigt. Drog till Dollar Store och köpte pepparkaksformar, sedan åkte vi till Hofors och bakade pepparkakor. Det var kul.
Vi kom hem och busade, jag somnade igen med Dennis i sängen och Micke väckte mig halv ett, tror jag att det var. Hehe. Jag som vela brodera lite. I och för sig så är jag klar med nallen, den behövs bara strykas och sättas i ramen, sen är den klar.
Har sedan en till att göra, en tomte.

Nåja, jag ska ta och hoppa in i duschen nu. Ska med bussen kl 12. Tjingeling!