Troll och Tomtar

Gud vad mysigt det var på Tomtesmyg. Synd att det inte fanns någon snö, det hade varit lättare att se i mörkret då. Tänk dig själv att gå och småträngas med folk ute i skogen på en lite större stig. Visst, marshallerna lös ju upp lite, men det hade ju varit ljusare om snön hade legat kvar.
Vi hälsade på trollmor och trollfar i sitt hem, vi fick även hälsa på deras getter. Dennis tyckte geten var en ko, en häst och en get. Han härmade getens läte, men kossan och hästen råkade slinka ur också. Sen hälsade vi på Pippi Långstrump och Lilla Gubben. Lilla Gubben hade krympt, han hade blivit en ponny. Lilla Gubben gnäggade när Micke och Dennis gick fram till den och gissa vem som härmade? ;) Oj vad han gnäggade, Dennis. Han tyckte det var riktigt kul. Vi gick vidare till Tomtens stuga, där sprang tomtens barn omkring och vinkade åt oss i fönstrena och slog in paket. Dennis var som besatt. Micke hade Dennis i famnen och gick runt stugan och tittade in. Dennis blick var som klistrad på Tomten. Gud vad kul det var!
Noel och Marre var också med. Noel tyckte trollen var otäcka, så mormor fick förklara att det var hennes granne/grannar som hade klätt ut sig, bara för att Noel inte skulle bli så rädd.
Alla barn fick julkalendrar och små polkagrisar också. Då får Dennis äta en chokladbit på morgon och en chokladbit på kvällen ända fram till jul :) gottegrisen min!
Vi åt korv, massor med korv! Och dricka. Mums. "Allt som är gratis är gott." ;) Köpte lotter också, men jag vann inget :( jag fick ta mormors vinstlott men paketet gav vi till Marre. Noel vann själv och Dennis fick paket utav mormor och morfar vid bilen.
Nej men det var riktigt mysigt faktiskt, hade varit ännu mer mysigt om det fanns lite snö också. Men men.

När vi sen skulle gå emot bilarna så var det ju såklart inga gatlyktor, mitt ute i skogen. Fy fan vad svart det var! "The heart of darkness", sa Micke när vi gick efter vägen. Det var verkligen så galet svart!
Vi hittade våra bilar i alla fall, tur det. Det var ju några bilar som faktiskt lyste upp lite innan de fick bråttom därifrån.

Hoppas vädret blir bättre nästa år. Tydligen så hade det regna förra året, det var nog inte så kul.


Nu ska Dennis och jag sätta lite fart, vi ska dra ner på stan.. Eller ja, till Dollar Store i alla fall :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback