Temaarbete

Svenskalektionen är inställd, läraren är sjuk och vi fick i uppgift att läsa vidare i våra böcker, men eftersom jag inte tog med mig boken denna gång så arbetar jag med vårat temaarbete om 1900-talet istället.
Jag har precis skrivit klart om Gösta Adrian-Nilsson, en svensk konstnär och författare som levde i början av 1900-talet. Dock så går det inte att skriva ut färgbilder ur skrivare från datorsalen, men det får jag väl ordna imorgon bitti nere i lärarrummet. Det går fort.
Ska läsa igenom lite om vad som var typisk svensk mat under 1900-talet också, och tanken var ju att vi skulle baka något till imorgon då vi har utställningen, men det skiter sig väl. J är inte här fastän jag sa till henne att jag sätter mig i datorsalen och jobbar vidare på det. Hon har inte gjort något, vad jag vet. Så min tid här kommer gå åt, skriva klart om mat och kanske lite mer om själva konsten och sedan fixa plakat att klistra upp "vårat" arbete på. Hur det går för de 2 andra tjejerna vet jag inte. C hade kommit igång lite iaf.

Är less på slemhostan, så fort jag skrattar så börjar jag hosta. Det är oftast skrattet som gör så att slemet lossnar :P vi skyller på det. Nej men det sitter så långt ner i halsen, kanske lungorna? och det irriterar.
Igår var det förjävla kallt! Innan jag gick till bussen så stod termometern på -21 men när jag väl kom ut och knallade till bussen så kändes det som det var ännu kallare. Det var så kallt att mitt öra frös och gjorde skitont. Än idag är det rött, svullet och gör jätteont. Jag kan inte ligga på det örat, så idag har jag lite ont i nacken också eftersom jag legat åt samma håll inatt.

Nästa vecka har vi sportlov, det kan nog bli skönt. Ska träffa D, vi ska till Valbo och shoppa :) roligt att hon kommer från Rättvik och hit, så då ska jag ju självklart passa på att träffa henne!

Mja, det får räcka nu. Måste sätta igång med arbetet igen. Tjing!

När man..

När man behöver en vän som allra mest, så finns den inte tillgänglig.. Suck.


Aja, jag ska väl knalla till bussen och hoppas på att jag inte fryser fast!

Vidriga väder!

Just nu så ser vädret ok ut, faktiskt. Himlen är till viss del blå, solen kikar blygsamt fram MEN det blåser! Snön yr omkring där ute.. Inte trevligt alls. Kallt är det också, -12.
Micke jobbar, som vanligt på lördagar, Dennis och jag tittar på Gustav 2. Han vela titta på Pippi, men valde själv en dvd från högen och det blev Gustav istället. Det är inte lätt när man inte kan läsa.

Vad händer annars då? Jo jag är lagomt uttråkad, ingen att umgås med och dåligt med pengar, så man kan inte åka hur som helst med bussen heller. Skulle annars ha varit med Sarah igår och haft lite mys, men det blev inte av. Funderar på att åka till mormor och morfar idag och stanna till imorgon, men vi får se om Micke kanske vill skjutsa annars kanske morfar kunde hämta. Han var ute och donade med snön när jag ringde, så mormor visste inte om han hade lust att dra sig ut på vägen. Det förstår jag också!

Gia och Lisa kommer nog hem snart, tisdag eller sådär. Jag längtar! Men samtidigt har det varit roligt, man har fått lära känna fler personer på skolan. Vi umgås alltid, vi tre, i skolan annars. Men nu har jag fått bättre kontakt med Matilda och Josephine, t.ex. Mycket trevligt! och Helena och de andra också, för den delen.
Jag blev bedd av en lärare om att ta med min kameran till skolan på onsdag, då vi ska ha utställning om vårat temaarbete. vad roligt! Annika vela gärna ha bilder på våran utställning och Johan höll definitivt med, så vi får se om jag kommer ihåg att ta med mig kameran då då!

Jahaaa....planera lite fest till nästa helg då också? Dra med mig tjejerna ut och ha lite kul :) vore så roligt! Om dom nu skulle vilja det när de inte varit hemma på 2 veckor... aja... hörs

Kom hem!?

Ja.. Idag är det onsdag, tänka sig. Halva veckan har redan gått.. Om 2 veckor är det sportlov också! Då ska D kommer till Valbo och shoppa med sin syster, då ska jag bannemej åka dit och shoppa med dom :) Roligt att de åker från Rättvik och ända till Valbo, för att shoppa ;) men de skulle senare in till Gävle och se KENT. Ska bli kul att få träffa henne igen!
Snart kommer klasskompisarna hem från Tanzania också! jag längtar! Undrar hur de har/haft det där borta.
Mia kommer hem snart också!! Längtar lika mycket efter henne också. Hon bjuder tydligen på fest när dom är hemma igen :) på sportlovet. Jag ska dit! Så är det bara! Jag vill ut och roa mig och träffa lite folk.

Jaha..sen då. Vi åt semlor igår :) I alla fall Micke och jag, Dennis somnade på soffan redan kl 19.15 och så vaknade han kl 4 imorse.. Han skulle absolut kliva upp då också :S jag fick säga till honom flera gången att gå och lägga sig och till slut gjorde han det också.
Just nu sitter han och äter sin semla och jag frågade honom om vi ska äta såna imorgon också, såklart så nickade han och såg tjock ut :P Han är för rolig!

Ja, sen kan man ju bara hoppas!

Jag har ryckningar i mitt ögonlock! Har haft det sen igår.. Inte särskilt roligt alls. jag får huvudvärk eftersom jag gör något med ögat så att det inte ska rycka, och det framkallar huvudvärk + att jag är trött.. Usch, ikväll blir det tidig kväller. Jag har kommit i säng runt kl 2 om nätterna på sistone.

Nej nu får ni komma hem!!

<3

Min syster är bra söt hon :)


Ja, det var väl det. hej!

Blogg

Heej! det är sannas syster som bloggar! nu ska jag byta hennes design! puss
http://sofeliasson.blogg.se/

Snart skolan

Sitter och väntar på att klockan ska bli strax över åtta så att jag kan knalla iväg till bussen. Måste dock till affären först och de öppnar inte förän åtta.
Vad ska jag skriva? Varför skriver jag ens? Det känns meningslöst, alltihopa.

Dennis och jag spenderade gårdagen själva. Vi var ute och åkte bob och det var roligt, väldigt skönt också då solen sken. Innan vi gick hem så gick vi på promenad, Dennis orkade gå hela  vägen :) vet inte hur länge vi var ute, men det var ett tag i alla fall.
Idag är det skola som gäller, till 15.50 NO...trist. Våran vikarie är det lite fart i alla fall, det händer liksom något på lektionen, men han är rätt hård också. Lite "jävlar inamma" eller hur man säger. Jag önskar att jag hade det också...

Igår/inatt, svensk tid kl 02.00, gifte sig Roger och Mia <3 Jag kommer gråta när jag läser deras blogg sen, det lovar jag! Så fort jag tänker på det så känner jag hur tårarna vill tränga sig fram.
Jag är så glad för eran skull!

nej nu ska jag knalla.

jaha..

Nej, nu var det ett tag sedan igen.


Vad har hänt då? Jo, Sarah och jag lunchade i torsdags och snackade lite. Vi bestämde oss då att vi skulle ses på fredagen och gå och bio.
Jag åkte till Hofors efter skolan och knallade till Sarah. Vi skrev ihop köplistan, gick till bruket och handlade det vi behövde till maten. När vi kom hem till henne igen så satte vi igång att laga direkt, eller ja, nästan med en gång. Kycklingen ville inte riktigt tina ;) Vi båda lagade maten, jag försökte i alla fall.. Lite svårt att hjälpa till när man inte gjort rätten förut och GOTT blev det!
Det blev en hel del tjejsnack och det var himla trevligt. Det här måste vi göra om!! Snart.
Vi knappade lite på datorn innan vi gick iväg till bion, vi såg Farsan. Den var rolig och sorglig. Både jag och Sarah satt med gråten i halsen ett tag...fånigt kanske, men vem bryr sig.

Annars har helgen varit lugn. Igår var Dennis och jag ute och åkte lite pulka och det tänkte jag att vi ska göra idag också. Finns liksom inget annat att göra. Micke jobbar.

Yeah yeah.. Det var det.. Annars händer det inte så mycket. Alla hjärtans dag... tss... Vi ska ut och åka bob! Det är kärlek :P

Grattis Mia och Roger som gifter sig i L.A idag <3