Men suuuck

Fortfarande - Sandvikare är sjukt tråkiga! och svår"flirtade"... de verkar ha fullt med vänner och har inte plats med en till.. SUCK!! Det ska bli skönt att få träffa Malin och Liam, en hel dag i Edsken är bestämt :) jag längtar! Sedan ska jag träffa Elin <3 saknar henne! å träffa Stina. Skönt att träffa lite vänner, äntligen.

Imorgon ska vi till mormor och morfar. Morfar fyller 66.

Jisses, det är fest.. Hög volym på.. uuh. det är ju något lyhört här..eftersom personen som festar på i trappen bredvid, längst ner. men det har jag ju skrivit om förut. Aja.

Undrar vad man ska göra ikväll.. Micke nattar Dennis. Ska jag skapa en gubbe på Sims? Ja jag tror det.. är dock väldigt trött nu, känner jag..

Var?

Blaaaha.. det är så hett ute.. Man har ingen matlust eller ork att göra något, men jag ska ändå ställa mig och diska, sen får vi se om det finns någon tid över till Sims, men det gör det väl inte.......

Och var fan finns det badplats i Sandviken, på cykelavstånd??
hörs

R.I.P M.J

Michael Jackson är död.. Han dog utav en hjärtattack i sitt hem i L.A.
Jag låg och sov och Micke slänger upp sovrumsdörren där Dennis och jag ligger och sover.. Han säger "Sanna, Michael Jackson är död." Jaha, tänker jag och vaknar till. "Va? Är han död?" Fan vad trist det känns nu helt plötsligt.. Hans musik har man ju vuxit upp med, genom alla år. Micke berättade också att Aftonbladet.se hade så många läsare då det kommit fram att Michael Jackson var död, att de hade stängt sidan, sidan var inte längre tillgänglig..

Jag minns, när vi bodde på Västerhöjden i Hofors, jag var hos grannen Johan och tittade på musikvideos med Michael Jackson.. Johan älskade Michael Jackson, trots att han var/är ett år yngre är mig. Vi var ca 4-5 år då.

SAD!!!!

Black is back

WHAAA!! Nu är jag helt svarthårig igen :D Dock ser det konstigt ut, jag är inte van efter att ha haft lite blont i. Men man vänjer sig. Jag trivdes inte i med det blonda, så jag blev svartskalle igen. Mycket bättre!

Dennis och jag tog en cykeltur till stan för att höra med en kameraexpert om vad det kan vara för fel på kameran och han tror också att det är autozoomen som hängt sig.. Så nu ska vi skicka tillbaka kameran på lagning.
Vi åt glass utanför ICA efter att vi handlat och Dennis var så duktig som slängde sin glasspinne i soporna efter att han var klar.
Han har lärt sig ett nytt ord nu också - den. Man blir ju så stolt!

Jag längtar till imorgon. Jag hoppas mormor ringer relativt tidigt på eftermiddagen om att morfar kan hämta oss. Det är så himla skönt att vara hos dom.

Orättvist! Det är ju kanonväder!

Fan vad orättvist det är! Jag vill inte sitta i någon ful jävla barack när det är kanonväder ute. De menar alltså att vi ska sitta i den förbannade bastubaracken, vid varsin dator och söka jobb i 3 timmar istället för att glassa oss i solen och få må bra. Fy vad elakt. hehe
Men på fredag åker nog Dennis och jag hem till gammelmormor och gammelmorfar och stannar där till söndag. Micke var då snabb på att komma med idén om att Lööv ska komma hit och lana då. Haha, javisst, det får han väl, jag kommer inte vara hemma ändå :P

Jag är ju så himla sugen på att åka och bada och sola. Men eftersom jag inte känner till Sandviken och dess badplatser så skiter jag i det. Vi åker kanske till Malmjärn i helgen och tar oss ett dopp, om morfar vill förstås.
Hm, varför inte ta bussen till Hofors och promenera till Edsken någon dag? Men idag är det torsdag, vi ska grilla på balkongen så vi får nog ta bussen nästa vecka :) kanske på måndag efter jag suttit i den förbannade baracken.

Nä jag ska väl sätta fart. Ska fixa frukost till mig och Dennis. Den tokern vaknade ju tidigt imorse så jag hann inte duscha, men det gör inget, då blir det ännu skönare att komma hem sen - DUSCHA!!! Det blir en aning svettigt att cykla uppför i det här vädret.

Morr. ibland blir det inte som man tänkt sig

Jag tycker inte om att somna när jag har bestämt mig för att göra  saker senare på kvällen. Jag som hade gjort ordning tsatsiki, skulle dippa och spela Sims... men istället somnar jag med Dennis, men det klagar jag inte över. Han är så mys att sova med (förutom när han ligger och sparkas).
Aja, får göra ett nytt försök ikväll.

Och inte ringde min far något mer igår heller, så nu får man väl inte träffa honom på evigheter igen. Vi skulle ju ses igår, men han ringde aldrig upp och berättade NÄR han skulle bli utskrivern från sjukhuset + att han har biljett till Thaiwan idag.. Idiot. Stanna hemma och krya på dig så du inte åker på det där igen och dör. För nog var han nära på att dö första veckan på sjukhuset då varken njurar eller lungor fungerade.

Nu ska jag äta frukost och göra mig i ordning. Dennis lär nog vakna strax med.

Kanonhelg + sjuka

Midsommarhelgen har varit kanon. Fredagen spenderade vi tillsammans med släkt och så, vi hade typ knytkala. Jättetrevligt verkligen.
På lördagen var vi i Gävle på kalas. Noel hade kalas för sina vänner, alla barnen (utom Dennis) var utklädd. De var jättesöta! Vi grillade och åt gott. Nom nom.
Söndag åkte Dennis och jag till gammelmormor och gammelmorfar. Lars, Nina, Noel, mamma och syster var där också. Barnen fick bada i poolen, sedan grillade vi. Dennis och jag stannade kvar över natten och åkte hem sent på måndag kväll.

Jo, Dennis är ju sjuker.. Så himla typiskt när Malin och jag bestämt att barnen skulle få leka imorgon. Morr. Nåja, det får bli senare då.
Dennis har blåsor på händer och fötter. Det kallas för Hand-fot-munsjukan, det är smittsamma blåsor på händer, fötter och i munnen.

Bednämningen "hand-, fot- och munsjuka" bör undvikas, eftersom många då förväxlar tillståndet med mul- och klövsjuka. Trots symtom från händer, fötter och mun har sjukdomen "höstblåsor" ingenting med denna allvarliga djursjukdom att göra. Den kan gå i familjen men vuxna är i regel immuna mot sjukdomen. Som namnet anger är den vanlig under sensommaren-hösten.

Orsak
Sjukdomen orsakas av ett virus, coxsackie A-virus. Infektionen sprids via personkontakt men även via luften.

När smittar man?
Sjukdomen börjar smitta någon dag innan utslagen kommer och är smittsam under en till två veckor. Det är viktigt att tvätta händerna noga för att hindra smittspridning.

Inkubationstid: Tiden mellan smitta och sjukdomssymtom är omkring 5 dagar.

Symtom och besvär
Barnet kan få lätt feber och rodnade blåsor på tungan och kindernas insidor. Samtidigt, eller någon dag senare, kommer rodnade utslag och blåsor på handflator och fotsulor.


Fan vad jag är bra

Efter att ha slutat tidigt från MiROi idag så cyklade jag hem, duschade och sedan var det fönstrenas tur att bli duschade. Vad jag är duktig :)

Ska också slänga vardagsrumsgardinerna i tvätten och stryka nya att hänga upp. Vita med gråa blommor, eller om det är blommöster. Det visar sig :P

Fan vad jag är bra

 

 

Micke har precis slängt ihop ingredienser i bakmaskinen, så nu snurrar den runt och har sig. Sedan ska vi göra två bröd till, det är till imorgon.

Ska bli nice att komma iväg lite och träffa lite släkt och familj. Håller på att ladda batteriet i datorn nu så att man kan ta med sig den imorgon och spela Sims 3, om något tillfälle ges :) Haha.


Lekpark och 20 kronor

Solen har ju tittat fram idag och då har Dennis och jag passat på att varit ute och lekt i lekparken. Vi tog ut tippbilen och hink och spade, men Dennis gungade mest och åka kana. Nu är han modig nog, igen, att åka kana. Förut var han ju så fjantig med det.
När vi lekt klart så gick vi till affären, Dennis sprang runt runt och en utvecklingsstörd kvinna stod och tittade på när jag satte ner honom i vagnen.
När vi gick mot kassorna så sa hon "Jaa, var nu en snäll pojk." sedan stod vi bredvid varandra vid kassan och hon började prata med Dennis och gav mig en 20-lapp. Jag sa att jag inte kunde ta emot den, men hon och hennes mamma insisterade. Hennes mamma berättade att hennes dotter, den utvecklingsstörda kvinnan på ca 30 år, älskade barn och gjorde ofta såhär. "Det är klart att han ska få lite godis nu till midsommarhelgen" sa kvinnan. Jaha, ja det var väl bara att ge sig och ta emot pengarna då. Haha.

Nu är klockan mycket, dags att göra mat.. Fy fan vad det är tråkigt att komma på maträtter. Imorgon när jag är på MiROi ska jag skriva ner en lista med maträtter och sen fixa ett schema så man slipper komma på vad man ska äta i sista sekund.
Hatar det!

Skojigt

Förlåt att jag varit så negativ på sistone, förlåt för mitt usla beteende. Men sånt är livet. Det kan inte vara bra jämt.

I slutet av månaden är jag svartskalle igen! Det har jag bestämt. Bort med det blonda och bruna. Jag trivs bäst i svart hår. Har som sagt varit svarthårig i 7-8 år och ska förbli svarthårig ett tag till framöver. Jag trivs bäst i svart hår! .... Det har jag redan skrivit.. Ska ringa Ellen om en klipptid åt Dennis innan han fyller och kanske man ska passa på att toppa sig själv lite? Ja, det  låter bra tycker jag. Jag vågar inte klippa mig i någon annan frisyr, jag är för feg + att jag vill ha lååångt hår!


Jag sitter nu på MiROi, i den gula fula baracken. Spelar Bejeweled på Facebook och kollar BDB lite då och då. Kul va?
Jag som vela åka till Hofors och leka med någon vän + barn, men det ser inte ljust ut då de flesta är barnlediga och de andra är sjuk :(
funderar på att åka och hälsa på pappa på sjukhuset idag, men eftersom det är fint väder så ska jag nog vara ute och leka med Dennis istället. Men jag saknar ju pappa.. Får ta och hälsa på honom innan fredag, för på fredag åker vi till stugan och käkar med släktingar och familj, lördag är det kalas i Gävle hos Noel, han blir 4 år på måndag.. Och på söndag kommer Johan och Sanna på besök <3 det var länge sen!

Fan vad lastbilar det ska åka fram och tillbaka här utanför.. Hela baracken skakar. Det känns läskigt.
Jag har varit dålig på att spela Sims 3, fy skäms på mig. Men ikväll ska jag spela, har jag tänkt. Kanske spela en stund innan Dennis ska hem från dagis? Vi får se.

Kul att ha syster på besök

Syster har varit hos oss sedan i torsdags <3 väldigt trevligt! Igår gick vi till Donken, i regnet..
Vi har haft det jättetrevligt, men idag åker hon hem :( trist att det regnar så jävligt.. hon som har hål i skorna och har inte alls någon lust att gå till bussen i det här vädret, det förstår jag också!


Finns inte mycket mer att skriva. Ingen läser ju bloggen ändå, så varför ens skriva överhuvudtaget? Har bildtorka på bilddagboken också.. Orkar inte bry mig.

Snart hemgång

Återigen sitter jag i den fula gula baracken.. Jag har märkt att, när lastbilarna åker föribi, så skakar hela byggnaden/baracken.
Studenterna är ute och åker, eller dom var det i alla fall.. nu är de nog samlade i stadsparken, i duggregnet ;) härligt. Jag minns, för två år sedan när Thomas tog studenten, jag var höggravid och Micke och jag gick från stan till stadsparken... Jag fick gå barfot hela vägen för mina fötter var så svullna att skorna skavde som fan. Det var tider det. Haha jisses.

Syster har sovit hos oss inatt. Vi såg på The Broken och åt chips. Micke fick för sig att blanda lite energidryck och jäger, det blev ju några glas :P sedan tog han fram min lakritsshot och två snapsglas, till mig och syrran + en burk gin. Haha. Men jag måste säga, jag kan inte dricka alkohol om jag inte är festsugen. Det går inte.
Vi har planerat att vi tre ska ta en kväll hemma hos oss, det kan ju bli kul.

Snart ska jag cykla hem, tidigare än vanligt eftersom Micke ska iväg och klippa sig och då lär jag vara hemma med Dennis. Dock är ju Sofie hemma hos oss fortfarande, men det är lika bra att cykla hem utifall om något händer.
Jag ska slänga mig över disken när Dennis sover middag. Jättekul ska ni veta ;) blä.

Nåja. Min lillebror, Martin, fyller 9 år idag <3 jag har dålig koll på när mina småsyskon fyller.. Moa och Martin alltså.. resten av syskonskaran känner jag till väl.
Äääääääääärsch, nu drar jag!

Sims är kul

Igår fick jag mitt efterlängtade Sims 3. Jag skapade en "gubbe" och flyttade in i ett hus, sedan kunde jag inte spela mer för Dennis vaknade. Jag kan inte sitta vid datorn när han är vaken, det går bara inte. Jag är hellre med Dennis än med datorn.
Sedan spelade jag en stund på kvällen, tills jag fick huvudvärk.. Skit... De senaste dagarna har jag haft huvudvärk mot kvällarna men förkyldningen är nästan helt borta nu.

På lördag ska jag leka med Elin <3 jag tror att Micke ska till stugan då och fälla träd med sin far, så vi får väl se om Dennis stannar med Micke och hans föräldrar i stugan eller om jag tar Dennis till Hofors.. Tänkte ju hälsa på min mor också, tänkte nästan be om en sovplats så man får träffa dom lite mer än någon timme. Vi får se vad som händer.

Jag vill i alla fall hem och spela Sims 3 nu! Men först, innan jag ska hem, så ska jag till Willys och handla. Uuh.

måndag

God morgon..
Dennis vaknade före mig imorse. Han var så söt och stängde dörren efter sig när han gck ut i vardagsrummet,sedan kom han tillbaka och sa "hej då mamma, hej då pappa" och så stängde han dörren igen. Toker.
Idag blir det återigen 3 timmar på MiROi.. fan vad det stället är tråkigt, men man måste väl.. Jag går  väl mest dit för pengarna, måste jag säga.. Det gör nog de flesta som går där.

Jag saknar Elin, men nu bor hon i Hofors igen :) så i helgen ska jag hälsa på henne i sin nya lägenhet!! Jag saknar  Hofors, fy fan vad jag saknar stället. Helt sjukt....! Micke gör det dock inte.
Är det någon som vill hitta på något i helgen så vet ni var jag finns, på mobilen och troligen i Hofors heeela helgen ;)  men det är ju några dagar kvar tills dess.

Nu ska jag göra ordning frukost till Dennis och mig, sen måste jag göra mig i ordning och väcka Micke så att han är vaken med Dennis när jag sticker iväg på kärringpeden.

Helgen

På fredag eftermiddag åkte vi till Hofors och sov över hos Mickes föräldrar. Vi blev bjudna på mat och såg på tv tills det var läggdags. Vi skulle ju upp tidigt, Micke och jag om vi skulle hinna med bussen till båten.
Kl 8.30 satt jag, ensam, i köket och åt frukost. De enda som var vakna, förutom jag, var Vicki och Acke.. De låg ute i hallen medan jag åt frukost, sedan kelade vi lite innan jag gick ner till källaren igen, där vi sovit, och duschade i det otorligt fina relax-rummet de ordnat. När jag duschat klart så vaknade Micke, då var klockan kring nio och Dennis var fortfarande inte vaken. Men han vaknade strax efteråt..
Jag gjorde mig i ordning och sedan gosade vi med Dennis innan vi åkte till busshållsplatsen på bruket. 3 timmars lång resa med dryga Sandvikskärringar som satt framför oss, drack alkohol och skrattade hej vilt... Fy fan.
Vi hade en jäkla tur, måste jag säga. Vi var dom första som kom på båten, vilket betyder att vi fick ett skåp att låsa in vagnen, fick välja vilket bord vi vela vid cafeterian :) yeah! Efter vi käkat macka och druckigt ett glad cider var så skutade vi till Tax Free. Alkohol :D festa? haha
Vi åt sedan buffé, supergod mat, sedan tog vi det bara lugnt och väntade på att få stiga av. Bussresan hem var jobbig, Sandvikarna och Valboborna var förjävligt hemska! Högljudda och hemska! Fy fan. Hoforsarna var lugna och inte alls lika högljudda. Några Falubor fanns inte med på bussen.
Vi gick hem från resecentumet till Vallhov,dragandes på den dumma vagnen med 3 lådor öl & gin och en tung kasse fylld med godis och vodka. Men vi klarade oss hem i alla fall, skönt. Dock tog de ju 30 min att gå, men that's life..

Senare idag kommer Dennis :) hoppas han kommer hem rätt snart, för vi saknar honom så!!!!
Jag har diskat och Micke har dammsugit... För vi har ju en katt som gillar att brottas och en annan katt som avskyr det, så vi hade många tussar att dammsuga upp. Haha. Jag ska väl ta och dra golvmoppen också innan. uuuh.

Orden kommer

Dennis är en toker. Han satt nyss i mitt knä, här vid datorn, och snackade en massa gojja. Han upprepade till slut samma ord om och om igen, och ordet var "toalett". Micke och jag fick ju oss ett gott skratt när han satt och småsjöng om toaletter.

Jag är grymt sugen på att införskaffa The Sims 3 nu när man har en dator som fungerar som den ska och orkar ;) Spelet släpps nu på torsdag. Gött gött. Men det var billigare på nätet + frakt då.

Har varit hemma idag, diskat.. Hej å hå.. Jag kan knappt andas med näsan, men hellre det än att ha ont i halsen!

regn

Pissväder.. Jag gick med Dennis till dagis imorse och jag kände mig inte alls kry för att gå ända till MiROi idag.. Då skulle jag ha svimmat eller nåt.. fick världens yra när jag gick..
nu diskar jag

Fy vilken härlig helg det har varit!

Gud vilka nöjda killar vi hade med oss i Sandviken i lördags :) Ojoj !! Dennis verkade inte riktigt hänga med om vad som hände när Mora Träsk uppträdde, medan Noel satt på Lars axlar och tittade för fullt.
Noel fick åka bandvagn med Lars medan mormor, morfar, Dennis och jag tittade på raggarbilar som var utställda på torget. Dennis var då i himmelriket, kan jag lova! Efter en lycklig stund gick vi allihopa till Monroes och käkade, dock fick vi vänta på maten i en halvtimme + att Ninas kyckling var alldeles rosa innuti.. Efter vi käkat så åkte vi hem till mormor och morfar, där hände det saker! Noel och Dennis fick sova i sina vagnar en stund, sedan blev det bad i poolen. De badade hur mycket som helst. Kanonlöradg var det!
Söndagen, mors dag, gick mest åt till att sola för min del. Färg fick jag ;) en fin och röd färg som vilken dag som helst blir brun. Hihi. Jag fick solsting igår kväll innan vi skulle åka hem.. Jag hade sån jäkla huvudvärk och två Magnisyl hjälpte inte + att jag hade solfrossa.. Jag låg i soffan och frös med filten över mig. Det var hemskt.
När vi kom hem så tog Dennis och jag å duschade, vilket var hur skönt som helst, sedan somnade vi sött runt åttatiden i sängen.

Tack för det fina vädret vi haft i helgen, det får gärna fortsätta ;) Bilder kommer upp på bdb senare under dagen, jag ska iväg på MiROi strax.. SUCK

Helgen var kanon. Dock blev jag väldigt ledsen på en viss person, man fick höra två olika stories.. Hmm. Jag hoppas att allt kommer sluta bra och att det inte händer igen. Jag blev jätteledsen.